Toename gebruik e-health GGZ

E-health staat voor digitale zorg. Een belangrijke gegeven in deze tijden. De coronacrisis vraagt om een andere aanpak in de GGZ, zodat patiënten nog wel de juiste hulp kunnen krijgen. Gewoon vanuit thuis.

E-health biedt een laagdrempelige online vorm van zorg, die voornamelijk wordt toegepast of gebruikt bij patiënten/gebruikers met milde psychische klachten. Daarnaast kan het ook ter overbrugging of aanvulling worden gebruikt op bestaande de behandeling (blended)

In tijden van de coronacrisis komen nieuwe initiatieven tot ontwikkeling. Zo merkt ook de GGZ. Door de corona-maatregelen worden veel behandeling die niet direct noodzakelijk zijn verschoven of op een andere manier ingericht. Door middel van e-health, digitale zorg, kunnen behandelingen toch gedeeltelijk blijven doorgaan. Bijvoorbeeld door middel van online therapieën, maar ook door onder andere beeldbellen.

E-health werd al veel gebruikt in de GGZ, zowel professionals in de zorg als patiënten kunnen er nu niet meer onderuit. Op dit moment wordt scholing in e-health en diverse platformen dan ook flink bevorderd. Een juiste zet in de goede richting kan ervoor dat e-health ook in de toekomst meer gebruikt wordt.

Deze vorm van digitale zorg, e-health, is een mooi voorbeeld van hoe zorg toch beschikbaar kan blijven in de deze tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *